Historie

Overgrootvader Bernard Bluekens begon in 1870 als eerste een koperslagerij. De oprichter was afkomstig uit een aannemersgezin. Na verloop van tijd kwamen twee zonen in de koperslagerij die inmiddels was uitgebreid met een bedrijf in automobielen, motoren en rijwielen. Toon Bluekens richtte zich op het autobedrijf, terwijl diens broer Piet in de koperslagerij ging werken. In 1934 kwam Toon Bluekens door een ongeluk om het leven waarna zijn broer Piet de zaak verder alleen voortzette. Tot hij in 1941 overleed. In dat jaar kwam zoon Bernard in de zaak, een aantal jaren later begon diens broer Jan Bluekens (senior) in het inmiddels gecombineerde bedrijf als loodgieter.
In 1985 werd het loodgietersbedrijf volgens het bekende vader-zoon patroon door Jan Bluekens jr. overgenomen. Onder het beheer van Jan Bluekens jr. groeide het bedrijf uit tot een onderneming met een loodgieterstak en een specialisatie in het zinkwerk.
Sinds 2007 is het bedrijf aangesloten bij 'De Zinkmeesters', een gespecialiseerde groep zinkverwerkers die werken volgens het KOMO procescertificaat.

jan junior en jan senior nota
Bredaseweg 38 • 4861 AJ Chaam • Tel. 0161 - 49 13 38 • Fax 0161 - 49 28 24 • E-mail: info@bluekenszink.nl